Urmînd exemplul unei asociaţii pro-familia din Ukraina, anunț despre formarea unei liste, unde vor fi incluse toate persoanele publice, care susțin politicile mișcării homosexuale din Republica Moldova.

Iată ce persoane vor fi incluse pe  listă:

  • persoană publică, este homosexual și afirmă că homosexualitatea este o normă
  • persoană publică, NU este homosexual, dar afirmă că homosexualitatea este o normă
  • funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a fost observat la evenimentele organizate de comunitatea LGBT
  • funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a declarat susținerea ideilor LGBT

Preîntîmpin că voi cenzura toate comentariile, care vor conţine cuvinte indecente sau/şi atacurile la persoană.

Tudor Lazăr, avocat parlamentar. Colaj: marianvitalie.eu

Aşadar, primul pe listă  îl includ pe ombudsman-ul moldovean Tudor Lazăr, care a participat recent la o conferinţă organizată de comunitatea LGBT din Moldova. Priviţi aici declaraţia lui integrală.

Constantin Marin, preşedintele IPNA “Teleradio-Moldova”

Constantin Marin, preşedintele IPNA “Teleradio-Moldova”. Colaj: marianvitalie.eu

A dispus difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″,  fără a-i vedea măcar conţinutul. Iată cum şi-a motivat decizia: “Noi am acceptat  toate filmele,  prevăzute în contract. Sunt şi ele nişte drepturi (ale minorităţilor sexuale – nr.red.). Eu încă n-am văzut conţinutul acestui film, dar dacă el a fost realizat în limitele normelor legale şi etice, noi nu putem să  restricţionăm nişte filme care interesează fie o parte, fie alta”.

Eugeniu Rîbca, preşedintele Consiliului de Observatori al “Teleradio-Moldova”

Eugeniu Rîbca, preşedintele Consiliului de Observatori al TRM. Colaj: marianvitalie.eu

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul: “Eu susţin difuzarea acestui film, dar ca acesta să fie urmat de dezbateri televizate.”. Rîbca nu şi-a schimbat opţiunea de vot nici în cadrul celei de-a doua dezbateri în cadrul CO al TRM pe marginea difuzării filmului.

Viorica Bogatu (Cucereanu), membru al Consiliului de Observatori  al Teleradio-Moldova.

Viorica Bogatu (Cucereanu), membrul Consiliului de Observatori al TRM. Colaj: marianvitalie.eu

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

Sinuciderea acelui băiat tînăr de 27 de ani m-a marcat foarte mult. Cîtă frică a băgat societatea în acest tînăr. Pentru mine, acest film nu este despre homosexualitate, dar despre toleranţă. Eu cred că societatea trebuie educată în spiritul toleranţei”.

.

.

.

.

.

.

.

 

Meşină-Prodan Viorica,  membru al Consiliului de Observatori  al Teleradio-Moldova

Meşină-Prodan Viorica, membru Consiliului de Observatori al TRM. Colaj: marianvitalie.eu

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

“Adevărurile sunt de multe forme şi treaba noastră este să le arătăm pe toate.”

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Lozinschi-Hadei Raisa, membru al Consiliului de Observatori  al Teleradio-Moldova

Lozinschi-Hadei Raisa, membrul Consiliului de Observatori al TRM. COlaj: marianvitalie.eu

A votat PENTRU difuzarea filmului despre Minorităţile Sexuale la televiziunea Publică “Moldova-1″. Iată cum şi-a motivat votul:

“Eu am privit filmul si va asigur ca nu o să-mi schimb orientarea sexuală. Deicde fiecare pentru el singur. Dar dacă pe cineva deranjează subiectul poate stinge televizorul”.

.

.

 

 

 

Teodor Cîrnaţ, doctor in drept, conferentiar universitar la Catedra Drept Constitutional si Drept Administrativ la USM

Teodor Cîrnaţ, profesor universitar la USM

Pledează activ pentru adoptarea legii nediscriminare, care ar oferi mai multe drepturi minoritatilor sexuale din Republica Moldova, printre care accesul homosexualilor la elaborarea progamelor antidiscriminatorii în sistemul de învăţămînt.